Υπογράφεται η Υπουργική Απόφαση για τις συμβάσεις των υβριδικών σταθμών στα νησιά

27 Αυγούστου 2015

121983Λίγο πριν αποχωρήσει από το Υπουργείο ΠΑΠΕΝ ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης υπέγραψε, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, την Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζεται ο τύπος και το περιεχόμενο Συμβάσεων πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας από Υβριδικούς Σταθμούς στο δίκτυο των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών.

Η σχετική γνωμοδότηση της ΡΑΕ είχε υποβληθεί από το τέλος του 2014 αλλά το θέμα είχε καθυστερήσει, όπως άλλωστε όλα σχεδόν τα εκκρεμή ενεργειακά ζητήματα, κατά το διάστημα που στην οδό Μεσογείων είχε εγκατασταθεί η σημερινός επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας» Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Όπως τόνιζε στη γνωμοδότησή της η ΡΑΕ, «θα πρέπει να καθοριστεί στην εν λόγω ΥΑ ότι η ως άνω σύμβαση πώλησης είναι δυνατόν να συνάπτεται μόνο έως το κρίσιμο χρονικό σημείο κατά το οποίο το ΜΔΝ στο οποίο η σύμβαση αφορά, διασυνδέεται στο ΕΣΜΗΕ. Το κρίσιμο αυτό σημείο θεωρείται ότι είναι η ανάθεση (υπογραφή συμβάσεων κατασκευής) σε ανάδοχο της κατασκευής του αναγκαίου έργου διασύνδεσης με το οποίο παύει η λειτουργία του αντίστοιχου τοπικού αυτόνομου ηλεκτρικού συστήματος».

Ολόκληρη τη γνωμοδότηση της ΡΑΕ μπορείτε να την βρείτε εδώ.

Πηγή: energypress

Category: Ειδήσεις

Comments are closed.

banner ad