Τραγουδιστής της R&B ιδρύει Ηλιακή Ακαδημία στο Μάλι

3 Ιουνίου 2015

images3Ο αστέρας της R&B, τραγουδιστής Akon, θα προχωρήσει στην ίδρυση Ηλιακής Ακαδημίας, στο Μάλι, αυτό το καλοκαίρι. Ο, γεννημένος στο Σαίντ Λούις των ΗΠΑ, τραγουδιστής προχώρησε στην εν λόγω ανακοίνωση κατά τη διάρκεια φόρουμ του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ενέργεια, που έγινε στη Νέα Υόρκη.

Η εν λόγω κίνηση έρχεται ως συμπλήρωση παλαιότερης πρωτοβουλίας του Akon, ο οποίος το 2014 ξεκίνησε καμπάνια υπό την ονομασία «Akon Lighting Africa» με στόχο την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε 600 εκατ. Αφρικανούς.

Όσο για την Ηλιακή Ακαδημία, θα ιδρυθεί στην πρωτεύουσα του Μάλι, στο Μπαμάκο, ενώ θα συζητηθεί και η συνδρομή Ευρωπαίων τεχνικών και εμπειρογνωμόνων του κλάδου για την παροχή προγραμμάτων κατάρτισης, εξοπλισμού και τεχνογνωσίας.

Σύμφωνα με τον Akon, στην Ακαδημία οι μαθητές θα διδαχθούν πώς να εγκαταστήσουν και να συντηρήσουν ένα φωτοβολταϊκό σύστημα, αξιοποιώντας τις 320 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο που έχει η Αφρική.

Να σημειωθεί ότι για να προχωρήσει το εν λόγω εγχείρημα, ήδη έχουν εξασφαλιστεί κεφάλαια ύψους 1 δις. δολαρίων από τον κινεζικό όμιλο Jiangsu International Group.

Πηγή: Energypress.gr

Category: Ειδήσεις

Comments are closed.

banner ad