Τουρκία: Έμφαση στην ανάπτυξη των ΑΠΕ, με νέα έργα σε ηλιακή ενέργεια και βιομάζα

29 Απριλίου 2015

imagesΗ Τουρκία θα ενισχύσει την εγκαταστημένη ισχύ από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με την παραχώρηση αδειών για 600 MW στην ηλιακή ενέργεια και το άνοιγμα τριών μονάδων βιομάζας έως τα τέλη Μαΐου, όπως δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Τανέρ Γιλντίζ

Η Τουρκία έχει έργα στον τομέα της ηλιακής ενέργειας, ισχύος 64 MW, των οποίων εκρεμμεί η αδειοδότηση, ενώ η εγκατεστημένη ισχύς στον τομέα της βιομάζας ανέρχεται στα 300 MW. Η τουρκική αρμόδια αρχή, TEIAS, παραχώρησε τον Ιανουάριο άδειες ισχύος 230 MW σε 23 εταιρείες και θα παραχωρήσει νέες άδειες έως τα τέλη Απριλίου.

«Δίνουμε μεγάλη σημασία στην αύξηση του μεριδίου των ΑΠΕ. Έτσι, μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, θα παραχωρήσουμε επιπλέον 600 MW στην ηλιακή ενέργεια και θα ανοίξουμε τρεις μεγάλες μονάδες βιομάζας σε συνεργασία με το υπουργείο Γεωργίας μέχρι τα τέλη Μαΐου», είπε ο κ. Γιλντίζ κατά τη διάρκεια ημερίδας για την ενεργειακή αποδοτικότητα στην αγροτική γη.

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου της τουρκικής κυβέρνησης, προβλέπεται η αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος από βιομάζα στα 700 MW έως τα τέλη του 2017. Η συνολική ισχύς της χώρας στον τομέα αυτό, εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 8,6 εκατ. τόνους ισοδύναμου πετρελαίου.

Πηγή: Energia.gr

Category: Ειδήσεις

Comments are closed.

banner ad