Τα φλέγοντα ζητήματα των αιολικών στην εκπομπή SBC Energy (video)

12 Μαΐου 2015

Σε μια ακτινογραφία της κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην εγχώρια αγορά αιολικών προχώρησε ο πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ, Γιάννης Τσιπουρίδης, μιλώντας την Παρασκευή στην εκπομπή SBC Energy.

Ο κ. Τσιπουρίδης δήλωσε σχετικά με την διακοψιμότητα ότι δεν μπορούν να πληρώσουν οι ΑΠΕ για την μείωση του βιομηχανικού κόστους, ενώ οι επενδυτές παραμένουν σε στάση αναμονής σε ότι αφορά την υλοποίηση νέων έργων. Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ δήλωσε ότι «η Τουρκία μας έβαλε τα γυαλιά στην ανάπτυξη του ανέμου», με αφορμή τις υψηλές εγκαταστάσεις της γειτονικής χώρας.

Παράλληλα, στην εκπομπή συζητήθηκαν οι επαφές του Brussels Group για την απελευθέρωση της αγοράς αερίου, η νέα παράταση που έδωσε η Κομισιόν στην απόφασή της για την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ, η αλλαγή διοίκησης στα ΕΛΠΕ και η κόντρα της βιομηχανίας με τις ΑΠΕ για το κόστος της διακοψιμότητας.

Στη διεθνή σκηνή, συζητήθηκε ο ενεργειακός διάλογος της Ε.Ε. με την Αλγεριά που αφορά το αέριο και τις ΑΠΕ, αλλά και η νέα μπαταρία που κυκλοφόρησε η αμερικανική Tesla για χρήση σε κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις.

Πηγή: energypress

Category: Βίντεο, Ειδήσεις

Comments are closed.

banner ad