Στις 14-15 Μαΐου το συνέδριο του Economist για την οικονομία και την ενέργεια

12 Μαΐου 2015

κατάλογοςΣτις 14 και 15 Μαΐου 2015 θα λάβει χώρα στο Ξενοδοχείο Athenaum InterContinental το ετήσιο διεθνoύς κύρους Συνέδριο «19th Roundtable with the Government of Greece» του Economist με θέμα «Europe: Τhe Comeback? Greece: How resilient? – Brainstorming with World Leaders».

Στο Συνέδριο θα παραστούν διακεκριμένες προσωπικότητες και ομιλητές απ” όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων o Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Pierre Moscovici, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Διασφάλισης Ισχύος Klaus Regling και ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Poul Thomsen.

Κορυφαίοι ομιλητές από τον πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο θα ανταλλάξουν απόψεις με απώτερο σκοπό την ανεύρεση λύσεων και προοπτικών σε κρίσιμα θέματα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Κομβικού χαρακτήρα θεματική στα πλαίσια του εν λόγω Συνεδρίου είναι αυτή της ενέργειας. Στη συζήτηση αναφορικά με τις προοπτικές της ελληνικής και ευρωπαϊκής αγοράς ενεργειακής αγοράς, την οποία έχει προσκληθεί να συντονίσει ο Καθηγητής κ. Α. Μεταξάς, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ενεργειακής Ρύθμισης, θα συμμετέχουν σημαντικοί ομιλητές μεταξύ των οποίων ο νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Απόστολος Αλεξόπουλος, ο Rainer Hinrichs-Rahlwes, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και εκπρόσωπος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ανανεωσίμων Πηγών Ενέργειας και ο Πρόεδρος της Elpedison Power and Elpedison Energy Ανδρέας Τζούρος.

Για το μείζον διακύβευμα της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης και τις γεωστρατηγικές διαστάσεις της κατασκευής των μεγάλων αγωγών φυσικού αερίου θα τοποθετηθούν ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Ενεργειακής Διπλωματίας και Γεωπολιτικής της Ρωσίας Stanislav Zhiznin, ο πρώην Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάκης Παπαγεωργίου, o Διευθυντής του ΤΑΡ στην Ελλάδα Rikard Scoufias, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ κ.κ. Παλαιογιάννης και Ξιφαράς αντίστοιχα, καθώς και ο Elio Ruggeri, Διευθύνων Σύμβουλος του IGI Poseidon.

Επίσημος υποστηρικτής του Government Roundtable είναι η Δικηγορική εταιρεία «Μεταξάς & Συνεργάτες», γνωστή για την εξειδίκευσή της σε θέματα ρύθμισης της ελληνικής και ευρωπαϊκής ενεργειακής αγοράς. Εκ των επίσημων χορηγών επικοινωνίας του Roundtable είναι το Energypress.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το σημαίνον αυτό Συνέδριο και την Agenda των ομιλιών, δείτε εδώ.

Πηγή: energypress

Category: Ειδήσεις

Comments are closed.

banner ad