Στην Τουρκία επεκτείνεται ελληνική εταιρεία φωτοβολταϊκών

3 Μαρτίου 2015

Η ελληνική Photovoltaic Energy Systems προετοιμάζεται να επενδύσει στην αγορά της Τουρκίας, όπως δήλωσε ο Ευάγγελος Καλεντερίδης, στέλεχος της εταιρείας, στα τουρκικά ΜΜΕ.

Η PES θα επενδύσει σε νέα έργα στην περιοχή της Αδριανούπολης. «Ψάχναμε εδώ και καιρό για κάποια τοποθεσία να επενδύσουμε και καταλήξαμε στην περιοχή Κεσσάνη επειδή είναι μια οργανωμένη βιομηχανική ζώνη», σημείωσε ο κ. Καλεντερίδης. «Η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει στην Θράκη αρχικά και εν συνεχεία να επεκταθεί στην υπόλοιπη χώρα», πρόσθεσε.

Επίσης, τόνισε ότι η PES θα συνεχίσει να παράγει στην Κομοτηνή και στο μέλλον επιδιώκει να επεκτείνει την παραγωγή στην Κεσσάνη.

Η ελληνική εταιρεία θα δραστηριοποιηθεί ως μέλος του τοπικού εμπορικού επιμελητηρίου, όπως δήλωσε ο πρόεδρός του, Μουσταφά Χελβασιόγλου. «Καλωσορίζουμε τους ξένους και εγχώριους επενδυτές στην περιοχή μας και χαιρόμαστε που έχουμε μια ελληνική εταιρεία στην Κεσσάνη», υποστήριξε και πρόσθεσε ότι η ελπίδα του είναι να αυξηθούν οι επενδύσεις και τα νέα έργα.

Πηγή: energypress

Category: Ειδήσεις

Comments are closed.

banner ad