Σε απόγνωση οι Θεσσαλοί ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών

10 Μαρτίου 2015

Solar panelΟι πολύμηνες καθυστερήσεις στην πληρωμή οφειλών του ΛΑΓΗΕ προς τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, το έκτακτο χαράτσι επί του τζίρου και η μείωση των εγγυημένων τιμών, κυριάρχησαν στην προχθεσινή ετήσια γενική συνέλευση των μελών του Θεσσαλικού Συνδέσμου Φωτοβολταϊκών Πάρκων, στο Επιμελητήριο Λάρισας.

Τόσο ο πρόεδρος του ΘΕΣΙΦ κ. Σταύρος Τσολάκος όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Συνδέσμου στις τοποθετήσεις τους εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την αντιμετώπιση που τυγχάνουν από την Πολιτεία και την ανησυχία για το μέλλον των επενδύσεών τους καθώς όπως τόνισαν «η οικονομική εξόντωση είναι πλέον δεδομένη αφού υπόκεινται σε μία παγκόσμιας πρωτοτυπίας πρακτική επιβολής έκτακτης εισφοράς και ταυτόχρονα έκπτωσης επί της παραγωγής τους. Η αυθαίρετη και μονομερής μείωση των εγγυημένων τιμών έρχεται να εκμηδενίσει κάθε προσδοκία των παραγωγών για απόσβεση της επένδυσης , πολύ δε περισσότερο για αποκόμιση κάποιου εύλογου κέρδους για τους κόπους μιας ζωής, τους οποίους πολλοί από αυτούς κατέθεσαν»…

Ταυτόχρονα η «5μηνη καθυστέρηση των πληρωμών δίνει καίριο πλήγμα στις επιχειρήσεις , καθώς όλα τα έξοδα είναι ανελαστικά και τα περιθώρια για πίστωση ανύπαρκτα. Οι υποσχέσεις που δίνονται για άμεση αποπληρωμή αποδεικνύονται εκ των πραγμάτων ψευδείς».

Τέλος να σημειώσουμε πως τα μέλη του ΘΕΣΙΦ, θεωρώντας πως πρέπει να δράσουν δυναμικά, αποφάσισαν να συνεννοηθούν και με άλλους συνδέσμους ανά την Ελλάδα ώστε να αποφασίσουν από κοινού το πώς θα κινηθούν…

Το Νέο Δ. Σ.

Με δεδομένο ότι μετά το πέρας της συνέλευσης, διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου. Το νέο 5μελές Δ.Σ. που ήδη συγκροτήθηκε σε σώμα για την επόμενη διετία είναι το εξής: πρόεδρος Σταύρος Τσολάκος (Καρδίτσα), αντιπρόεδρος Γιώργος Νικολόπουλος (Λάρισα), γραμματέας Γεώργιος Μπουραζάνας (Λάρισα), ταμίας Ιωάννης Μιγδάνης (Λάρισα) και μέλος Νίκος Τζιουμάκης (Λάρισα).

Πηγή: Eleftheria.gr

Category: Ειδήσεις

Comments are closed.

banner ad