Πώς Υποδέχθηκαν οι Ανεξάρτητοι Παραγωγοί τις Προγραμματικές Δηλώσεις Λαφαζάνη

11 Φεβρουαρίου 2015

550_334_238740Με προβληματισμό υποδέχθηκαν οι ανεξάρτητοι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας τις προγραμματικές δηλώσεις του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, χθες στη Βουλή.

Ο προβληματισμός αυτός πηγάζει, όπως είπαν παράγοντες της αγοράς στο energia.gr, από την ακραία, όπως χαρακτηρίζεται, ρητορική που επέλεξε ο υπουργός ειδικά σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή και συμβολή των ιδιωτών επενδυτών στην αγορά. Ρητορική, επισημαίνεται, η οποία φαίνεται ότι είναι συνεπής στον αντιπολιτευτικό λόγο που είχε αναπτυχθεί πριν από τις εκλογές και που έθετε ως πρώτη προτεραιότητα την ενίσχυση του δημόσιου ελέγχου στην αγορά ενέργειας.

Ωστόσο, οι ίδιοι παράγοντες υπογραμμίζουν ότι η αποφυγή εξειδίκευσης με συγκεκριμένες δράσεις των προθέσεων του υπουργείου για την εφαρμογή της νέας ενεργειακής πολιτικής καταδεικνύει μια υπεύθυνη στάση αποφυγής παρεμβάσεων, προτού ο κ. Λαφαζάνης ενημερωθεί σφαιρικά για την πτυχή όλων των θεμάτων της αγοράς, από την ασφάλεια της ενεργειακής τροφοδοσίας, έως τα εκκρεμή ζητήματα σε σχέση με τις δεσμεύσεις μας στην Ε.Ε. «Φάνηκε ότι δεν θέλει να δεσμευθεί με πράγματα που δεν γνωρίζει. Κι αυτό δείχνει ότι αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα των θεμάτων.», τονίσθηκε χαρακτηριστικά.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το energia.gr, και ο ΕΣΑΗ, όπως και οι υπόλοιποι φορείς της αγοράς, έχει ζητήσει με επιστολή του συνάντηση με τον κ. Λαφαζάνη, προκειμένου να του εκθέσει τις απόψεις του για όλα τα θέματα της αγοράς. Προς το παρόν, δεν έχει ορισθεί ημερομηνία συνάντησης των δύο πλευρών.

Πηγή: Energia.gr

Category: Ειδήσεις

Comments are closed.

banner ad