Πώς σχολιάζουν οι «αγροτικοί φωτοβολταϊκοί» τη συνάντηση με Λαφαζάνη

19 Φεβρουαρίου 2015

imagesΑπό μια τετραμελή ομάδα αποτελούμενη από τους Κώστα Σπανούλη (Πρόεδρο), Κώστα Γιωτάκο (Γ. Γραματέα), Δημ. Δημογιάννη (μέλος του Δ.Σ.) και Ευάγγελο Καραγιάννη (εκπρ. Αττικής) εκπροσωπήθηκε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών (ΠΣΑΦ) στη συνάντηση που έγινε την Τετάρτη στο υπουργείο ΠΑΠΕΝ μεταξύ του κ. Π. Λαφαζάνη και εκπροσώπων φ/β συλλόγων.

Όπως σχολιάζει ο ΠΣΑΦ, το υπουργείο επέδειξε διάθεση για δρομολόγηση εξομάλυνσης των πληρωμών, ενώ σημειώνεται ότι στην αίθουσα του υπουργείου «βρέθηκαν πάνω από 35 άτομα (!), σε μια πλήρως ανοικτή διαβούλευση, με τον υπουργό να είναι κυρίως ακροατής των προβλημάτων».

Αναλυτικότερα, στην τοποθέτησή του ο κ. Σπανούλης, έδωσε το στίγμα του Συνδέσμου, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προγενέστερη κοινή πρόταση που έκανε ο ΠΣΑΦ με το ΣΠΕΦ περί αποτύπωσης και της ταμειακής εικόνας του ΛΑΓΗΕ, και όχι μόνο της λογιστικής.

Η όλη συζήτηση κύλησε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ ήταν χαρακτηριστική η φράση του προέδρου της ΕΠΗΕ κ. Παπακυριακού ότι «επί 7-8 χρόνια που ασχολούμαι με τα φωτοβολταϊκά, είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια ανοικτή συνάντηση…».

Στο περιθώριο της ανοικτής συγκέντρωσης ο κ. Σπανούλης συναντήθηκε κατ” ιδίαν με τον κ. Λαφαζάνη στο γραφείο του, υποβάλλοντας δύο συγκεκριμένες προτάσεις για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά και μάλιστα -βάση αυτών- δρομολογήθηκε άμεση συνάντηση με τον συναρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.

Κατάθεση βελτιωτικών προτάσεων για την αυτοκατανάλωση

Όπως σημειώνει ο Σύνδεσμος, η αντιπροσωπεία του ΠΣΑΦ το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποίησε μη προγραμματισμένη συνάντηση με τον κ. Αποστόλου, όπου κατατέθηκαν βελτιωτικές προτάσεις για την αυτοκατανάλωση καθώς και εμπεριστατωμένη μελέτη για την προκήρυξη νέου προγράμματος μείωσης της νιτρορύπανσης.

Πηγή: energypress

Category: Ειδήσεις

Comments are closed.

banner ad