Προκαταρκτική εξέταση για τις μονάδες βιομάζας σε Βασιλικά και Λακκιά

11 Μαΐου 2015

18727Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελία Θεσσαλονίκης για τις δύο μονάδες βιομάζας που σχεδιάζονται στην περιοχή των Βασιλικών και της Λακκιάς.

Μετά το εξώδικο του ιδιώτη προς τα μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, που δεν εξέδωσε απόφαση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση, ώστε να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες, παραλείψεις και μη τήρηση των νόμιμων διαδικασιών.

Τα μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης έχουν κλητευτεί ήδη, μετά το εξώδικο του επενδυτή που θέλει να κατασκευάσει τα δύο εργοστάσια παραγωγής ενέργειας από αξιοποίηση της βιομάζας, να δώσουν εξηγήσεις για τους λόγους που τους οδήγησαν να μη γνωμοδοτήσουν επί των περιβαλλοντικών όρων της επένδυσης.

Σημειώνεται ότι οι επενδυτές έκαναν αναφορά στο αρμόδιο υπουργείο για τη μη λήψη απόφασης από τη Μητροπολιτική Επιτροπή, όπως και στην εισαγγελία και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ο πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Τζόλλας, επισήμανε ότι «προσπαθήσαμε να διαφυλάξουμε τη σωματική ακεραιότητα των περιφερειακών συμβούλων και γι’ αυτό στείλαμε χωρίς γνωμοδότηση το φάκελο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Δεν ήμασταν υποχρεωμένοι να δώσουμε γνωμοδότηση. Εφόσον υπάρχει σχετική εισήγηση των υπηρεσιών, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μπορεί να προχωρήσει τις διαδικασίες».

Πηγή: energypress

Category: Ειδήσεις

Comments are closed.

banner ad