Πρόγραμμα επιτάχυνσης για πράσινες καινοτόμες επιχειρήσεις

20 Μαΐου 2015

green-led-450x283Λήγει σε ελάχιστες ημέρες η προθεσμία για την κατάθεση ιδεών για τον ClimateLaunchpad 2015, που αποτελεί το μεγαλύτερο διαγωνισμό επιχειρηματικών ιδεών της Ευρώπης στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης. Η κατάθεση των αιτήσεων για το ClimateLaunchpad 2015 θα είναι ανοιχτή μέχρι και την Παρασκευή 22 Μαΐου. Όλες οι συμμετοχές κρίνονται από τον αντίκτυπο τον οποίο έχουν πάνω στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, το αναπτυξιακό δυναμικό τους, τις δεξιότητες και τον ενθουσιασμό τους.

Οι καλύτερες αιτήσεις θα αποκτήσουν πρόσβαση στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του Climate-KIC με στόχο την ανάπτυξη τους σε μεγάλες ισχυρές επιχειρήσεις. Πρόσβαση στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του Climate-KIC εξασφαλίζει στις ομάδες και χρηματοδότηση μέχρι 95.000 ευρώ. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός για συμμετοχές σε 25 χώρες πανευρωπαϊκά.

Οι περσινές συμμετοχές που εκπροσώπησαν την Ελλάδα και την Κύπρο στη Βαλένθια της Ισπανίας, δεν διαγωνίστηκαν απλά, αλλά δύο από αυτές (η BIO2CHP και η NECOVA) κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία θέση στο πρόγραμμα του Climate-KIC.

Υπεύθυνο για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο, είναι το Chrysalis LEAP, το πρώτο accelerator στην Κύπρο με ειδίκευση στο clean tech και την αειφόρο ανάπτυξη. Υποστηρικτής και χορηγός του διαγωνισμού στην Ελλάδα είναι η Ελληνική Τράπεζα.

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για τους συμμετέχοντες στην Αυστρία, το Βέλγιο, την Κύπρο, την Δανία, την Εσθονία, την Φινλανδία, την Γερμανία, την Ελλάδα, στην Ουγγαρία, την Ισλανδία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία, την Ισπανία, τη Σουηδία και την Αγγλία. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ClimateLaunchpad ή του Chrysalis LEAP ( www.chrysalisleap.com ).

Ο διαγωνισμός ClimateLaunchpad

Οι δέκα επικρατέστερες συμμετοχές σε κάθε χώρα έχουν μπροστά τους ένα διήμερο «bootcamp» και μια σειρά από συνεδρίες που επικεντρώνονται στο να προετοιμάσουν τους συμμετέχοντες για τους τελικούς της κάθε χώρας. Εκεί θα παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο μπροστά από την κριτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από επαγγελματίες του κλάδου.

Οι τρεις φιναλίστ κάθε χώρας θα εισέλθουν στον ευρωπαϊκό τελικό τον Σεπτέμβριο στο Άμστερνταμ. Στους ημιτελικούς θα επιλεγούν 8 ομάδες και θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Climate-KIC accelerator, το «επιχειρηματικό σχολείο» που, όπως και στην πραγματική ζωή, επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των cleantech startups.

Ο νικητής του ευρωπαϊκού τελικού λαμβάνει επίσης ένα χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ, ο επιλαχών παίρνει 5.000 ευρώ και η ιδέα που έρχεται στην τρίτη θέση κερδίζει 2.500 ευρώ.

ClimateLaunchpad και Climate-KIC

Το ClimateLaunchpad είναι ένα πρόγραμμα του Climate-KIC, της κύριας Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας σε θέματα καινοτομίας για την κλιματική αλλαγή. Είναι ο μεγαλύτερος δημόσιος και ιδιωτικός καινοτόμος συνεταιρισμός της Ευρώπης που επικεντρώνεται στον μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Το Climate-KIC αποτελείται από ένα διεθνές δίκτυο εταιρειών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων αλλά και του Δημόσιου τομέα. Είναι μια από τις Κοινότητες Γνώσης και Καινοτομίας που δημιουργήθηκε το 2010 από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), το Ευρωπαϊκό όργανο υπεύθυνο για τη δημιουργία μιας βιώσιμη ευρωπαϊκή ανάπτυξης καθώς ταυτόχρονα ασχολείται και με τις παγκόσμιες προκλήσεις της εποχής μας.

Πηγή: EMEA.gr

Category: Ειδήσεις

Comments are closed.

banner ad