Μέσω ηλιακής φάρμας θα προμηθεύεται ενέργεια η Αpple

12 Φεβρουαρίου 2015

apple-katastima-apple-600x3751Το πλάνο της Apple να δημιουργήσει μια ηλιακή φάρμα, με σκοπό να προμηθεύει με ενέργεια τις εγκαταστάσεις της στην Καλιφόρνια, γνωστοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Τιμ Κουκ, στο συμβούλιο των μετόχων της την Τρίτη.

Η φάρμα, η οποία υπολογίζεται ότι θα κοστίσει 850 εκατομμύρια δολάρια, θα χτιστεί σε συνεργασία με την First Solar, εταιρία-προμηθευτή εξοπλισμού ηλιακής ενέργειας και υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2016. Η επένδυση του αμερικανικού κολοσσού της τεχνολογίας σηματοδοτεί ακόμη ένα βήμα του προς την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η ηλιακή και η αιολική.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που θα πράξει κάτι τέτοιο, μιας και χρησιμοποιεί εδώ και αρκετά χρόνια ανανεώσιμες πηγές στις εγκαταστάσεις της στο Όστιν και το Σακραμέντο, ενώ από το 2013 το ίδιο συμβαίνει και στα κέντρα πληροφοριών της.

«Ξέρουμε στην Apple ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικότητα. Οι συζητήσεις ανήκουν στο παρελθόν, τώρα είναι η ώρα για πράξεις», είχε δηλώσει σε συνέδριο της Goldman Sachs ο Τιμ Κουκ, ο οποίος έχει υποστηρίξει ανοιχτά στο παρελθόν την χρησιμοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πηγή: Η Καθημερινή

Category: Ειδήσεις

Comments are closed.

banner ad