Μεγαλώνει ο αριθμός των κομποστοποιητών στην Καλαμάτα

17 Φεβρουαρίου 2015

L1060716Ο προσανατολισμός της Δημοτικής Αρχής στο δρόμο της εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων συνεχίζεται. Έτσι, ένας μήνας γεμάτος δράση, τοποθετήσεις κομποστοποιητών, βιωματικά εργαστήρια για την κομποστοποίηση είναι ο Φεβρουάριος, στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Καλαμάτας και της ομάδας Re:Think.

Την περασμένη Πέμπτη τοποθετήθηκε συνοικιακός κομποστοποιητής στην πλατεία της Φραγκόλιμνας. Με τον τρόπο αυτό, ενδυναμώνεται το ενδιαφέρον των κατοίκων αλλά και των επιχειρήσεων για την περιοχή τους και μέσω της διαδικασίας της κομποστοποίησης συμβάλλουν τόσο στη βελτίωση της εικόνας της πλατείας, όσο και στη διαχείριση των οργανικών υπολειμμάτων. Η πλατεία της Φραγκόλιμνας αποτελεί και χώρο συνάντησης νέων ανθρώπων και εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη δράση έχει και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον.

Στη συνέχεια, την περασμένη Δευτέρα, μία ομάδα επιχειρήσεων στο κέντρο της Καλαμάτας και συγκεκριμένα στην πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού, απέκτησε το δικό της κομποστοποιητή. Με ιδιαίτερη χαρά γίνεται αντιληπτό ότι ολοένα περισσότερες επιχειρήσεις αναγνωρίζουν το έργο της ομάδας του Re:think και του Δήμου Καλαμάτας και τη σπουδαιότητα της κομποστοποίησης τόσο για το δημόσιο καλό, όσο και για την ενδυνάμωση του περιβαλλοντικού τους προφίλ.

Τέλος, την περασμένη Τετάρτη, η ομάδα κατοίκων που χρησιμοποιεί τον κομποστοποιητή της οδού Αριστείδου κάλεσε την ομάδα του Re:think για να συζητήσουν τις εξελίξεις σχετικά με τον κομποστοποιητή τους, αλλά και για να ενημερωθούν οι νέοι χρήστες που λαμβάνουν μέρος στη διαδικασία. Για την τρέχουσα εβδομάδα έχουν προγραμματισθεί δύο τοποθετήσεις κομποστοποιητών, για την προσεχή Παρασκευή. Η μία θα γίνει στο χώρο του 6ου Ενιαίου Λυκείου (πρώην Πολυκλαδικού), καθώς ο κομποστοποιητής αποτελεί σημαντικό εκπαιδευτικό εργαλείο, βοηθώντας στην υλοποίηση περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών δράσεων του σχολείου. Η δεύτερη κατά σειρά τοποθέτηση θα γίνει στην οδό Μαιζώνος, καθώς μία ομάδα κατοίκων της ευρύτερης περιοχής αναλαμβάνει ενεργό δράση.

Πηγή: ΘΑΡΡΟΣ

Category: Ειδήσεις

Comments are closed.

banner ad