Με ελληνική συμμετοχή η πρώτη διεθνής ένωση φωτοβολταϊκών

22 Απριλίου 2015

property_682_001_720_481Εταιρείες φωτοβολταϊκών συστημάτων από την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ισπανία και τουλάχιστον άλλες δέκα χώρες συμφώνησαν να δημιουργήσουν την πρώτη διεθνή ένωση φωτοβολταϊκών, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν ακόμη περισσότερο την επιρροή τους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην ένωση που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί επιθυμούν να συμμετέχουν ακόμη εταιρείες παραγωγής ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάρκα οι οποίες εδρεύουν στη Βουλγαρία, στον Καναδά, στην Τσεχία, στην Αίγυπτο, στο Ισραήλ, στην Ιταλία, στην Πολωνία, στη Σουηδία, στην Ελβετία και στην Τουρκία.

Η ένωση αυτή θα ονομάζεται Global Solar PV Council και αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί περί τα τέλη του τρέχοντος έτους. Η δημιουργία της θα επιτρέψει την ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών και θα επιτρέψει να υπάρχει παγκόσμια αντιπροσώπευση των συμφερόντων των εταιρειών αυτών. Η ένωση θα εκφράζει τις θέσεις για λογαριασμό του κλάδου σε όλες τις στρατηγικές παγκόσμιες συναντήσεις για την ενέργεια και το περιβάλλον.

Σύμφωνα με το Bloomberg, χώρες σε κάθε γωνιά του πλανήτη αυξάνουν συνεχώς την παραγωγή ενέργειας από ηλιακά συστήματα. Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι να αυξηθεί περαιτέρω η ολοένα μεγαλύτερη ζήτηση για ενέργεια, χωρίς όμως να αυξάνονται οι εκπομπές ρύπων. Καθώς ο κλάδος επεκτείνεται συνεχώς, αυξάνεται και η ανάγκη να υπάρξει καλύτερη εκπροσώπηση των εταιρειών που τον απαρτίζουν.

«Οι εταιρείες επιθυμούν να δυναμώσουν τη φωνή τους απέναντι σε όσους λαμβάνουν ενεργειακές αποφάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα διατηρήσουν και θα αυξήσουν την υποστήριξη που παρέχουν σήμερα οι κυβερνήσεις προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», αναφέρει το δημοσίευμα.

Πηγή: Το Βήμα Online

Category: Ειδήσεις

Comments are closed.

banner ad