Λαφαζάνης: Παγώνουν τα σχέδια για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ (Video)

28 Ιανουαρίου 2015

«Θα προχωρήσουμε σε διακοπή κάθε ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ», υπογράμμισε σε δηλώσεις του στο Mega ο νέος υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης, περιβάλλοντος και ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι αυτό θα αποτελέσει μια από τις πρώτες προτεραιότητες του υπουργείου. «Η ΔΕΗ», ανέφερε «θα επανέλθει στο Δημόσιο ως δημόσια επιχείρηση η οποία θα λειτουργήσει σε όφελος της ανάπτυξης και με κριτήρια αποκλειστικά παραγωγικά και βεβαίως περιβαλλοντικά».

«Θα είναι μια καινούργια ΔΕΗ η οποία θα υποβοηθήσει σημαντικά την ανάγκη να προχωρήσει η χώρα σε παραγωγική ανασυγκρότηση», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης. Όπως υπογράμμισε, το ρεύμα και το φυσικό αέριο είναι πολύ ακριβά και η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εφαρμογή της προεκλογικής δέσμευσης για δωρεάν ρεύμα σε 300.000 ανέργους.

Ερωτηθείς πώς θα μπορέσει με τέτοιες ενέργειες η κυβέρνηση να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σημείωσε: «Ποια αξιολόγηση; Εμείς θα αξιολογούμαστε καθημερινά από τον ελληνικό λαό»

Πηγή: Euro2day

Category: Βίντεο, Ειδήσεις

Comments are closed.

banner ad