Κύπρος: Καταγγέλλει πόλεμο ο Σύνδεσμος Ηλιοθερμικών

9 Μαρτίου 2015

1803Oι λανθασμένες πολιτικές των εκάστοτε υπουργών Ενέργειας οδήγησαν στο να ζητείται σήμερα ενίσχυση των ταμείων ΕΞΕ και ΑΠΕ, καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ηλιοθερμικών Πάρκων Κύπρου.

Με αφορμή τη συζήτηση για προτεινόμενη αύξηση 0,1 σεντ ανά κιλοβατώρα που καταναλώνουν οι καταναλωτές ηλεκτρισμού, ο Σύνδεσμος διερωτάται ποιος εγγυάται ότι μετά από 3 ή 6 μήνες δεν θα προκύψει νέο έλλειμμα που να επιβάλλει νέες αυξήσεις.

Ο Σύνδεσμος καλεί όλους τους αρμοδίους σε συνάντηση για ενημέρωσή τους, αφού, όπως υπογραμμίζει, σήμερα υπάρχουν νέες εκσυγχρονισμένες τεχνολογίες που μπορούν μόνο με την τυπική υποστήριξη των αρμόδιων Αρχών να δώσουν πιο φθηνή ηλεκτρική ενέργεια χωρίς καμία επιχορήγηση από οποιονδήποτε καταναλωτή.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, «αντί το Υπουργείο Ενέργειας και οι συνεργάτες του να πολεμούν το ηλιοθερμικό έργο που κέρδισε στον διαγωνισμό ΝΕΡ 300 υποτιμώντας τις τεχνοοικονομικές μελέτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι καλύτερα να μελετήσουν και να ενημερωθούν σωστά για το έργο, ώστε να πάψουν να παραπλανούν γράφοντας ανακρίβειες με σκοπό να κτυπήσουν τεχνολογίες που έχουν κερδίσει το πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό της Ευρώπης».

Ο Σύνδεσμος καλεί το Υπουργικό Συμβούλιο και το Νομοθετικό Σώμα να μην εγκρίνουν καμία επιχορήγηση σε καμία τεχνολογία Ανανεώσιμης Πηγής Ενέργειας εις βάρος των καταναλωτών και αν υπάρχουν ευθύνες αρμοδίων για λάθη τους, να αποδοθούν.

* Γράφει ο Άγγελος Νικολάου

Πηγή: Philenews.com

Category: Ειδήσεις

Comments are closed.

banner ad