Κατεχόμενα: Πρόγραμμα επεξεργασίας σκουπιδιών για παραγωγή ενέργειας

3 Μαρτίου 2015

skoupidia_ergostasio_anakiklosi_aftodioikisiΗ εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο “Η εποχή για παραγωγή ενέργειας από τα σκουπίδια”, αναφέρεται στο νέο πρωτοπόρο για τα δεδομένα των κατεχομένων πρόγραμμα, με το οποίο αναμένεται να παράγεται ενέργεια περίπου 15 μεγαβάτ από την επεξεργασία σκουπιδιών ενώ θα στοιχίσει περίπου 100 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ιδρύματος προώθησης επενδύσεων των κατεχομένων Μπερκάν Τοκάρ είπε ότι η ανεξέλεγκτη ρίψη σκουπιδιών έχει προκαλέσει καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον και στόχος είναι η επίλυση του προβλήματος αλλά και παράλληλα η εκμετάλλευση των τόνων σκουπιδιών με αποτέλεσμα να παραχθεί ηλεκτρική ενέργεια μέχρι και 15 μέγαβατ.

Έχει δημιουργηθεί σκουπιδότοπος στον κατεχόμενο Κουτσοβέντη αλλά μόνο οι 9 από τους 28 “δήμους” ακολουθούν τη διαδικασία απόρριψης τους στην περιοχή αφού προτιμούν να πετούν τα σκουπίδια τους σε περιοχές κοντά στους “δήμους” τους, γεγονός που έχει μετατρέψει τα κατεχόμενα σε ένα μεγάλο σκουπιδότο, είπε ο κ. Τοκάρ.

Όπως ανέφερε, στόχος είναι να αρχίσει η προσφοροδότηση για το έργο αυτό μέσα του τρέχοντος μήνα και η εταιρεία που θα επιλεγεί θα έχει την ευθύνη να μαζεύει τα σκουπίδια σε χώρο επεξεργασίας και να τα εκμεταλλευτεί ώστε να παράγει ενέργεια.

Πηγή: ant1iwo

Category: Ειδήσεις

Comments are closed.

banner ad