Κατέβηκε το πανό ενάντια στην πώληση της «Μικρής ΔΕΗ»

13 Φεβρουαρίου 2015

panomikrideiΣε μια συμβολική κίνηση προχώρησαν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, στο Κεντρικό Κτίριο Πληροφοριακών Συστημάτων, στη λεωφόρο Μεσογείων, παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκου, καθώς κατέβασαν το πανό που είχε αναρτηθεί πριν επτά μήνες και έγραφε «Μικρή ΔΕΗ – Μικρή Ελλάδα».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμα πολλοί εργαζόμενοι της Επιχείρισης, ο Δημήτρης Βουλγαρίδης πρόεδρος σωματείου ΣΕΔΗΠ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και ο Σταμάτης Θεοδωρόπουλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και μέλος της Γραμματείας του Τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τον χαιρετισμό του στους εργαζομένους ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης υλοποιεί πλήρως τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Σταματά την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Σταματά την διάσπαση της ΔΕΗ και την δημιουργία της λεγόμενης «Μικρής ΔΕΗ». Άμεσα επίσης θα επανέλθουν στο δημόσιο το 17 % των μετοχών της ΔΕΗ που έχουν δοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Η ΔΕΗ θα ανασυγκροτηθεί ως ενιαία δημόσια επιχείρηση του Ελληνικού λαού για να παίξει το σημαντικότατο ρόλο της στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Τους εργαζομένους της ΔΕΗ τους θέλουμε δίπλα μας ενεργούς συμπαραστάτες και πρωταγωνιστές στην ανασυγκρότηση της ΔΕΗ, ώστε ο λαός και η παραγωγική δραστηριότητα της χώρας να μπορούν να έχουν φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει βήμα πίσω από ότι είχε δεσμευθεί προεκλογικά στον Ελληνικό λαό.»

Πηγή: Energia.gr

Category: Ειδήσεις

Comments are closed.

banner ad