Ιωάννινα: Άρπαξαν φωτοβολταϊκά και μέταλλα από χωράφι

11 Μαΐου 2015

fotovoltaika-parka-265-MW-agorase-stin-ellada-i-kineziki-SPI-Solar-300Τέσσερις τσιγγάνοι, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, ήταν οι «κυνηγοί» μετάλλων που λεηλάτησαν ένα χωράφι στην περιοχή Νεοχωρόπουλο των Ιωαννίνων και άρπαξαν ό,τι μεταλλικό βρήκαν, καταστρέφοντας τις υποδομές που είχε εγκαταστήσει ο ιδιοκτήτης.

Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, οι τέσσερις δράστες «ξήλωσαν» έναν ηλιακό συλλέκτη, μια πλάκα φωτοβολταϊκού, έναν χάλκινο ψεκαστήρα, διάφορες αλουμινοκατασκευές και άλλα μεταλλικά αντικείμενα και τα φόρτωσαν το αυτοκίνητό τους. Στη συνέχεια, μπήκαν κρυφά σε έναν στάβλο στην ίδια περιοχή, άρπαξαν διάφορα γεωργικά και οικοδομικά εργαλεία και τράπηκαν σε φυγή! Κατά τη διαφυγή τους, όμως, τους είδαν οι ιδιοκτήτες του στάβλου που ειδοποίησαν την Αστυνομία και αμέσως ξεκίνησαν αναζητήσεις.

Οι δράστες ηλικίας 30, 25, 22 και 38 χρόνων πρόλαβαν να πουλήσουν μέρος των μεταλλικών αντικειμένων σε μια μάντρα ανακύκλωσης μετάλλων, πριν τους εντοπίσουν άνδρες της Ασφάλειας που κατέσχεσαν το αυτοκίνητο στο οποίο βρήκαν μέρος των κλοπιμαίων, διαρρηκτικά εργαλεία και γάντια. Οι τέσσερις τσιγγάνοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές. Μαζί τους παραπέμφθηκε και ο 29χρονος υπάλληλος της μάντρας, στον οποίο ασκήθηκε δίωξη για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Πηγή: Πρώτο ΘΕΜΑ

Category: Ειδήσεις

Comments are closed.

banner ad