Η General Electric μεταφέρει τις δραστηριότητες ΑΠΕ στη Γαλλία

13 Μαρτίου 2015

General Electric CEO Immelt Sees Improving Earnings, Cash Performance In 2010Στη Γαλλία μεταφέρει την έδρα της για τις ΑΠΕ η αμερικανική General Electric, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται δηλώσεις του επικεφαλής της Alstom, Patrick Kron.

Οι Αμερικάνοι θα μεταφέρουν τις δραστηριότητες του τμήματος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δημιουργώντας παράλληλα έναν «βιομηχανικό κόμβο» στο Παρίσι. Βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση για όλα αυτά είναι η ολοκλήρωση της εξαγοράς των ενεργειακών δραστηριοτήτων της γαλλικής Alstom στα μέσα του 2015.

Σύμφωνα με το Reuters, η General Electric προβαίνει στην κίνηση αυτή θέλοντας να κάνει μια πράξη καλής θελήσεως απέναντι στη γαλλική κυβέρνηση, η οποία πιστεύει ότι η εξαγορά θα οδηγήσει σε μεταφορά της παραγωγής εκτός Ευρώπης και σε απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο γαλλικό Κοινοβούλιο, διεμήνυσε ότι η General Electric θα τηρήσει και με το παραπάνω τις δεσμεύσεις της. Επίσης, ανακοίνωσε ότι το νέο τμήμα ΑΠΕ στο Παρίσι θα διοικείται από τον Jerome Pecressse, τον σημερινό επικεφαλής του τμήματος ΑΠΕ της Alstom.

Όσο για την ενδελεχή έρευνα που έχει ξεκινήσει η ευρωπαϊκή επιτροπή Ανταγωνισμού, ο Kron έδειξε να μην ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς όπως είπε η ευρωπαϊκή αγορά τουρμπινών φυσικού αερίου θα παραμείνει ανταγωνιστική και μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής GE-Alstom.

«Η Alstom έχει πουλήσει 3 τουρμπίνες αερίου στην Ευρώπη τα τελευταία 5 χρόνια … Δεν νομίζω ότι η εξαγορά της GE θα διαταράξει την ευρωπαϊκή αγορά, η οποία είναι νεκρή ούτως ή άλλως», συμπλήρωσε.

Πηγή: energypress

Category: Ειδήσεις

Comments are closed.

banner ad