Εξελίξεις στο ενεργειακό μέτωπο

15 Μαΐου 2015

pic-0-normΕξαιρετικά απαιτητική εμφανίζεται η πλευρά των δανειστών, στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, αναφορικά και με το θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι πιέζει προς κάθε κατεύθυνση, απαιτώντας το ξεπάγωμα ακόμα και εκείνων που συνιστούν «κόκκινες γραμμές» για την κυβέρνηση.

Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα του ΑΔΜΗΕ. Για την περίπτωση του έχει εκδηλωθεί κινεζικό και βέλγικο ενδιαφέρον. Από το αρμόδιο υπουργείο Ενέργειας, ωστόσο, αποκλείεται κάθε ενδεχόμενο να προχωρήσει το project, καθώς καταττάσεται στην ίδια κατηγορία με εκείνο της ΔΕΗ, η οποία απαγορεύεται ακόμα και να αναφέρεται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Οι πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι από την πλευρά των εταίρων – στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης – ασκείται μεγάλη πίεση και για τις συγκεκριμένες αποκρατικοποιήσεις!

ΟΙ εξελίξεις ωστόσο από το ενεργειακό μέτωπο δεν σταματούν σε αυτό το σημείο. Τέλη Μαΐου λήγει η διάρκεια της εγγυητικής που έχουν δώσει οι Αζέροι της Socar για το project του ΔΕΣΦΑ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση πιέζει για την ολοκλήρωση του και ότι και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα το «έβλεπαν» να προχωρά. Η έκπληξη, όμως, αυτή τη φορά έρχεται από την πλευρά των Αζέρων, που δεν δείχνουν να …καίγονται να κλείσει η υπόεθση. Εν αντιθέσει, δηλαδή, με ό,τι ίσχυε μέχρι και πριν από ένα δίμηνο, όταν οι όροι ήταν αντεστραμμένοι.

Πηγή: Voria.gr

Category: Ειδήσεις

Comments are closed.

banner ad