Ελπίδες για ένταξη της γεωθερμίας στις ΑΠΕ μέσω της αλλαγής του μεταλλευτικού κώδικα

25 Ιουνίου 2015

550_334_191713Την ελπίδα την αλλαγής του μεταλλευτικού κώδικα, ώστε να ενταχθεί η γεωθερμία στις ΑΠΕ εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Φαλέκας, κατά την ομιλία του στο αναπτυξιακού-επενδυτικού φόρουμ «Επενδύσεις και Υποδομές για την Πράσινη Ανάπτυξη και την Καινοτομία».

Σημειώνεται ότι το αναπτυξιακό-επενδυτικό φόρουμ «Επενδύσεις και Υποδομές για την Πράσινη Ανάπτυξη και την Καινοτομία», διοργανώνεται από την Επενδυτική Πρωτοβουλία Α-Energy Investments Energy, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα, με την υποστήριξη της ελληνικής αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με τη συμμετοχή του ΥΠΑΠΕΝ, του υπουργείου Οικονομικών και της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Φαλέκας παρουσίασε το εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο για το Γεωθερμικό Πεδίο Αλεξανδρούπολης. Στο Πεδίο αξιοποιείται ως θερμική ενέργεια η γεωθερμία και η βιομάζα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως είπε ο ίδιος, το κόστος παραγωγής από γεωθερμική ενέργεια είναι μόλις 1 λεπτό ανά κιλοβατώρα, πολύ χαμηλότερο δηλαδή σε σύγκριση με άλλες θερμικές πηγές.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4,5 εκατ. ευρώ και στόχος του Δήμου Αλεξανδρούπολης είναι να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από επενδυτές για θερμοκήπια, να δημιουργηθεί μονάδα παραγωγής πέλετ, καθώς και η τηλεθέρμανση οικισμών.

Πηγή: energypress

Category: Ειδήσεις

Comments are closed.

banner ad