Εκδήλωση της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ για το Νet-Metering στις 20/5

18 Μαΐου 2015

dei-net-metering-e1426439107702-660x330Ο Φορέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» 2007-2013 (ΕΠΑΝ ΙΙ) ΕΦΕΠΑΕ, με επιχειρησιακή ευθύνη στις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015 και ώρα 7.00 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη (ξενοδοχείο «ΤΗΕ ΜΕΤ ΗΟΤΕL») για τις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007-2013 που διαχειρίζεται η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: Net-Metering: «Νέο Εργαλείο μείωσης του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων για την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Σταθμών».

Στην εκδήλωση θα παρουσιασθούν η σχετική νομοθεσία που διέπει το Net-Metering (ενεργειακός συμψηφισμός), οι διαδικασίες σύνδεσης των παραγωγών με το ηλεκτρικό δίκτυο, ενώ επίσης θα δοθούν βασικές κατευθύνσεις και τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με τη βέλτιστη μεθοδολογία σχεδίασης και εγκατάστασης των Φ/Β εγκαταστάσεων.

Για το σκοπό αυτό έχουν προσκληθεί να μιλήσουν εκπρόσωποι του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, εκπρόσωποι του ΔΕΔΔΗΕ καθώς και ειδικοί επιστήμονες. Συγκεκριμένα θα μιλήσουν οι κ.:

Σταυρούλα Γενίτσαρη, Διεύθυνση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας & Ηλεκτρικής Ενέργειας Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο του Net-Metering στην Ελλάδα.

Δήμητρα Τελάκη, Τομεάρχης Ρυθμιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Χρηστών Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, για τις Διαδικασίες σύνδεσης των αυτοπαραγωγών με το ηλεκτρικό δίκτυο.

Κωνσταντίνος Γκουραμάνης, Ελεύθερος Επαγγελματίας για τις Τεχνικές Προκλήσεις στο Σχεδιασμό και την Εγκατάσταση Φ/Β Σταθμών

Στο τέλος των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παρευρισκομένους. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εταιρίες Ενεργειακές Τεχνολογίες και Κrannich Solar.

Πηγή: Euro2day.gr

Category: Ειδήσεις

Comments are closed.

banner ad