Διπλασιάζει τους δασμούς στις εισαγωγές ηλιακού γυαλιού από την Κίνα η ΕΕ

18 Αυγούστου 2015

pv_panels3311Ύστερα από έρευνες 9 μηνών, την περασμένη Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε στον διπλασιασμό των δασμών αντιντάμπινγκ στα ηλιακά γυαλιά που εισάγονται από την Κίνα.

Η απόφαση αυτή σημαίνει δασμούς από 17% έως και 75%, σε σχέση με εκείνους του Μαΐου του 2014, όπως αναφέρεται στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αύξηση των δασμών θα έχει περιορισμένο αντίκτυπο στο συνολικό κόστος των φωτοβολταϊκών συλλεκτών, της τάξης του 2-3%, σύμφωνα με την Επιτροπή.

Η έρευνα διενεργήθηκε από την ΕΕ κατόπιν καταγγελιών της EU ProSun Glass -τα μέλη της οποίας αντιπροσωπεύουν άνω του 25% της συνολικής παραγωγής ηλιακών γυαλιών της Ευρώπης- που υποστηρίζει ότι παρά τους δασμούς έως και 36% στους Κινέζους παραγωγούς, η τιμή των εισαγόμενων κινεζικών ηλιακών γυαλιών δεν έχει αυξηθεί. Κατά τη διάρκεια της έρευνας προέκυψε ότι, παρά τους δασμούς αντιντάμπινγκ, οι εταιρείες κατάφεραν να απορροφήσουν την αύξηση.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Reuters, οι εισαγωγές ηλιακών υαλοπινάκων στην ΕΕ φτάνουν τα 200 εκατ. ευρώ το χρόνο και αντιστοιχούν στο 0,1% των συνολικών εισαγωγών της ΕΕ.

Πηγή: energypress

Category: Ειδήσεις

Comments are closed.

banner ad