Αναγκαστική στάση στην Ιαπωνία για το Solar Impulse 2

2 Ιουνίου 2015

_83338757_83338756Ο καιρός ανάγκασε το ηλιακό αεροσκάφος Solar Impulse 2 να προσγειωθεί στην Ιαπωνία, διακόπτοντας την πορεία του από την Κίνα μέχρι τη Χαβάη. Το τμήμα αυτό είναι το πιο επικίνδυνο στο φιλόδοξο ταξίδι του αεροσκάφους για τον γύρο του κόσμου.

Τη Δευτέρα, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Ναγκόγια και, όπως ανέφερε η συντονιστική ομάδα στο Μονακό, θα περιμένει να καθαρίσει ο ουρανός στην Ιαπωνία για να σηκωθεί ξανά.

«Είμαστε εξερευνητές, δεν κυνηγούμε την περιπέτεια. Πάνω από όλα βάζουμε την ασφάλεια» ανέφερε ο Μπερτράν Πικάρ από το Μονακό.

Το Solar Impulse 2 δεν έχει πετάξει ποτέ ξανά πάνω από ωκεανό ούτε έχει μείνει στον αέρα περισσότερες από 24 ώρες: αυτό σημαίνει ότι αν πραγματοποιηθεί αυτό το ταξίδι πάνω από τον Ειρηνικό, θα αποτελέσει μία ιστορική τεχνολογική πρόκληση και έναν αεροναυτικό άθλο.

Ο 62χρονος Αντρέ Μπόρσμπεργκ θα πρέπει να αντέξει για μία απόσταση 8.500 χιλιομέτρων. Δεν θα μπορεί να διακόψει την πτήση του παρά μόνο για εικοσάλεπτα σύντομα διαλείμματα ύπνου. Δεν θα μπορεί να εγκαταλείψει τη θέση του η οποία διαθέτει ένα σύστημα WC.

Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει στις 9 Μαρτίου από το Άμπου Ντάμπι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) για τον γύρο του κόσμου, σταματώντας στο Ομάν, στην Ινδία, στη Μιανμάρ και στην Κίνα. Στο πιλοτήριο εναλλάσσονται ο Αντρέ Μπόρσμπεργκ και ο ελβετός εξερευνητής Μπερτράν Πικάρ.

Πηγή: in.gr

Category: Ειδήσεις

Comments are closed.

banner ad