Άλμα στα κέρδη α΄ τριμήνου για τη Vestas

6 Μαΐου 2015

Vestas-1H δανέζικη Vestas Wind Systems A/S (VWS.KO) αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τα κέρδη στο σύνολο του έτους εν μέσω ενός βελτιωμένου outlook, καλύτερων των εκτιμήσεων παραγγελιών και του ισχυρότερου δολαρίου, καθώς η εταιρεία ανεμογεννητριών κατέγραψε αυξημένα κέρδη α΄ τριμήνου σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα καθαρά κέρδη ήταν 56 εκατ. ευρώ (62,4 εκατ.) το α΄ τρίμηνο από 2 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα αυξήθηκαν 18% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο στα 1,52 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία αναθεώρησε ανοδικά το guidance για το έτος χρήσης σε τουλάχιστον 7,5 δισ. ευρώ από τουλάχιστον 6,5 δισ. ευρώ και ανακοίνωσε ότι περιμένει το margin στα κέρδη προ τόκων και φόρων να είναι 8,5% αντί για 7% όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα. Περιμένει οι ελεύθερες ταμειακές ροές να διαμορφωθούν σε 600 εκατ. ευρώ στα τέλη του έτους, από 400 εκατ. ευρώ.

«Αυτό ήταν ένα ιστορικά ισχυρό πρώτο τρίμηνο στα έσοδα, τα περιθώρια, τις παραγγελιές και την επιστροφή επί του επενδεδυμένου κεφαλαίο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Vestas, Anders Runevad.

Η εισροή παραγγελιών αυξήθηκε κατά 47% σε ετήσια βάση το δ΄ τρίμηνο στα 1.750 megawatts και το ανεκτέλεστο είναι σε ιστορικό υψηλό, ανακοίνωσε η Vestas.

© Dow Jones Newswires

Πηγή: Capital.gr

Category: Ειδήσεις

Comments are closed.

banner ad