21 μήνες φυλάκιση στον πρώην πρόεδρο της «Αιολικό Πάρκο Α.Ε.»

29 Μαΐου 2015

aioliko_parkoΠοινή φυλάκισης 21 μηνών μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως επέβαλε χθες ερήμην το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου στον καταζητούμενο πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του “Aιολικού Πάρκου Pόδου” κ. M. Xατζησάββα.

Το δικαστήριο τον έκρινε συγκεκριμένα ένοχο συκοφαντικής δυσφήμισης, ψευδορκίας μάρτυρα και ψευδούς καταμήνυσης μετά από μήνυση του κ. Αλεξίου Αλεξιάδη, συνταξιούχου δημοσίου λειτουργού, που προΐστατο του Τμήματος Βιομηχανίας της Νομαρχίας Δωδεκανήσου. Ο δημόσιος λειτουργός περιλαμβάνεται μεταξύ των καταγγελλομένων από τον κ. Χατζησάββα για δωροληψία για τη διευθέτηση θεμάτων σχετικών με την κατασκευή, αδειοδότηση και λειτουργία του αιολικού πάρκου στη θέση Πιθανίτης του Δήμου Aταβύρου, αλλά έχει απαλλαγεί από τα όσα του καταλογίστηκαν.

Στην δίκη κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας ο δικηγόρος κ. Στέργος Παρασκευάς και ο επιχειρηματίας κ. Ι. Μανουσέλης.

Ο κ. Αλεξιάδης, έλαβε την 24η Μαρτίου 2008 γνώση των ψευδών καταγγελιών που διατύπωσε σε βάρος του ο κ. Χατζησάββας και υποστηρίζει ότι στην προσπάθειά του να δημιουργήσει ‘’εντυπώσεις’’ και κυρίως ‘’αντιπερισπασμό’’ στο κακούργημα για το οποίο είχε διωχθεί και με προφανή στόχο να μην προφυλακισθεί, κατόρθωσε να σπιλώσει υπολήψεις έντιμων δημοσίων λειτουργών ανάμεσα στους οποίους συμπεριέλαβε και το πρόσωπό του.

Ειδικότερα στις 8 Φεβρουαρίου 2008 και κατά την διάρκεια προκαταρκτικής εξέτασης, που διενεργούσε ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου, ο κ. Χατζησάββας υποστήριξε ότι ο κ. Αλεξιάδης θα μεριμνούσε για την τροποποίηση άδειας εγκατάστασης του έργου του Αιολικού Πάρκου, που είχε λήξει τον Σεπτέμβριο του 2000.

Όπως είχε καταγγείλει ο κ. Αλεξιάδης προκειμένου να εκδώσει τις αυτοψίες ζήτησε 25.000.000 δρχ., όμως στην συνέχεια, βλέποντας την δυσκολία των δειγμάτων, που του δόθηκαν, ζήτησε να είναι καλυμμένος από τον προϊστάμενο του, αλλάζοντας το τίμημα σε 50.000.000 δρχ..

Είχε ισχυριστεί ότι η καταβολή έγινε στο γραφείο του στον ίδιο σε 2 δόσεις ή 2η δόση δε συμπεριελάμβανε και επιταγή 5.000.000 δρχ. της εταιρείας “Αιολικό Πάρκο Ρόδου ΑΕ” εις διαταγήν “εμού του ιδίου”, η οποία παρουσιάστηκε την επομένη στην Τράπεζα από τον κ. Ι. Μανουσέλη.

Ισχυρίστηκε ότι τηλεφωνικώς τον είχε ενημερώσει τότε ο πρώην υποδιεύθυντής της τράπεζας Εργασίας, που απόρησε τι σχέση είχε η επιταγή της εταιρείας στα χέρια αυτού του ατόμου.

Είχε υποστηρίξει ακόμη ότι ο κ. Αλεξιάδης, κατασκεύασε αυτοψία κάνοντας και 3ο έγγραφο – δείγμα, όπου όλα είχαν τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου, με διαφορετική ημερομηνία και διαφορετικό περιεχόμενο προκειμένου να επιλέξει μια από αυτές ο συνεργάτης του τότε περιφερειάρχη. Αποτέλεσμα είχε, όπως ισχυρίστηκε, να εκδώσει τροποποιημένη άδεια εγκατάστασης στις 28/11/2000 παρατείνοντας την κατά 6 μήνες 9η Μαρτίου 2001.

Ο δημόσιος λειτουργός τόνισε ότι ουδέποτε έλαβε ή διανοήθηκε να λάβει από οποιονδήποτε και ειδικότερα από τον εγκαλούμενο, οποιοδήποτε “αντάλλαγμα” για να εκτελέσει το υπηρεσιακό του καθήκον.

Η όλη ανάμειξή του στην υπόθεση αυτή υπήρξε σύννομη και είχε την έγκριση των προϊσταμένων του. Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι οι ως άνω ισχυρισμοί ήσαν ψευδείς και συκοφαντικοί.

Πηγή: dimokratiki.gr

Category: Ειδήσεις

Comments are closed.

banner ad