Νέα διαμαρτυρία κατοίκων για τις 2 μονάδες βιομάζας σε Βασιλικά και Λακκιά

17 Φεβρουαρίου 2015

18727Επανέρχεται το μεσημέρι της Τετάρτης, στη Μητροπολιτική Επιτροπή, το θέμα της αδειοδότησης και εγκατάστασης δύο μονάδων επεξεργασίας βιομάζας στα Βασιλικά και τη Λακκιά, με τους κατοίκους να προγραμματίζουν νέα παρέμβαση.

Η Επιτροπή Αγώνα της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους, «θα απαντήσει με μία ακόμη πιο μαζική και δυναμική κινητοποίηση κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του δήμου Θέρμης, μαθητών, επαγγελματιών και αγροτών οι οποίοι θα αναφωνήσουν για άλλη μια φορά το όχι τους σε μία επένδυση που φοβούνται ότι θα έχει ολέθριες συνέπειες για την περιοχή τους και όχι μόνο».

Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε ημερίδα στη Μητροπολιτική, με συμμετοχή και επιστημονικών φορέων και πανεπιστημιακών καθηγητών, – κεκλεισμένων των θυρών για ευρύ κοινό. Σύμφωνα με τους κατοίκους, στην πλειοψηφία τους οι φορείς τάχθηκαν στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών, «μία πιθανή έγκριση της ΜΠΕ, συνιστά μια αυταρχική επιλογή που δυναμιτίζει το αναγκαίο κλίμα κοινωνικής συναίνεσης στο οποίο πρέπει να στηρίζεται κάθε σοβαρό σχέδιο βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης».

Πηγή: energypress

Category: Ειδήσεις, Στερεή Βιομάζα

Comments are closed.

banner ad