Λάρισα: Ημερίδα για τη φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή βιομάζας

11 Μαρτίου 2015

97675Την προσεχή Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 και ώρα 17:30, στην Αίθουσα Συνεδρίων του ΤΕΙ Θεσσαλίας στη Λάρισα, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με κεντρική θεματική την φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή βιομάζας.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα προγράμματος που εκτελείται τα τελευταία 3 χρόνια από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΚΑΠΕ και το ΤΕΙ Θεσσαλίας με χρηματοδότηση του υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο του προγράμματος ΘΑΛΗΣ.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει με μια εισαγωγή και παρουσίαση του έργου από τον κ. Θεοφάνη Γέμτο, Ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΘ). Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις στοιχείων από πειράματα διάβρωσης (Π. Βύρλας, ΤΕΙ Θ), από πιλοτικούς αγρούς με ενεργειακές καλλιέργειες (Μ. Κόκκορα, ΤΕΙ Θ) και από πειράματα κατεργασιών του εδάφους για παραγωγή βιομάζας (Σ. Γιοβανίδης, ΠΘ). Η κα Ε. Αλεξοπούλου (ΚΑΠΕ) θα μιλήσει για τις δυνατότητες των ινωδών καλλιεργειών στην Ελλάδα και ο κος Χ. Καβαλάρης (ΠΘ) θα παρουσιάσει μια οικονομική ανάλυση για την παραγωγή του γλυκού σόργου.

Θα ακολουθήσει εισήγηση από τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Γεωργικού Εξοπλισμού στην Ελλάδα για τις σύγχρονες τάσεις στην εκμηχάνιση της γεωργίας στη χώρα και στο τέλος θα γίνει απονομή τιμητικών διακρίσεων σε μέλη του Τμήματος Μηχανικής Βιοσυστημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με round-table, όπου θα υπάρξει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους εισηγητές και τους μετέχοντες στο πρόγραμμα.

Πηγή: energypress

Category: Ειδήσεις, Στερεή Βιομάζα

Comments are closed.

banner ad