Μονάδα παραγωγής βιοαερίου 1,5ΜW από τη Euroenergy στην Ξάνθη

29 Ιανουαρίου 2015

280_350_cropΣτο Μαγικό Ξάνθης, σε μία έκταση 60 στρεμμάτων πρόκειται να δημιουργήσει την έκτη μονάδα βιοαερίου της η εταιρεία Euroenergy. Η επιχείρηση ανήκει στον όμιλο Libra Group, ιδιοκτησίας των Αδελφών Λογοθέτη, που έχουν αγοράσει και μεγάλο πακέτο μετοχών της Coco-mat.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Εμπρός της Ξάνθης, η νέα μονάδα θα έχει δυναμικότητα 1,5 ΜW και προστίθεται στις άλλες πέντε που διαθέτει η Euroenergy στις Σέρρες, στη Βέροια και στη Θεσσαλονίκη. Στις νέες εγκαταστάσεις θα γίνεται η παραγωγή βιοαερίου με καύση ζωικών περιττωμάτων (κοπριάς) απ’ όπου θα παράγεται μεθάνιο και στη συνέχεια βιοαέριο και ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο και θα πωλείται στη ΔΕΗ.

Πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση δεδομένου ότι 1 MW παράγει 8 εκ. κιλοβατώρες το χρόνο και θα κοστίσει περίπου 6,5 εκατ. ευρώ. Θα απασχολήσει σε πρώτη φάση 20-25 άτομα. Επίσης πρόκειται για ένα έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα και φιλοπεριβαλλοντικού καθώς θα απαλλάξει την περιοχή από τις κοπριές και τα συνακόλουθά τους, ενώ θα παρέχει δωρεάν βιολογικό λίπασμα από τα υπολείμματα της καύσης στους κτηνοτρόφους με τους οποίους θα συνεργάζεται.

Πηγή: energypress

Category: Βιοαέριο, Ειδήσεις

Comments are closed.

banner ad