Τις τελικές ποσοστώσεις βιοκαυσίμων για τη διετία 2015-2016 θα εκδώσει η EPA

16 Απριλίου 2015

85DA349780BBA77B48AC2CEE1302AAB7Τις τελικές ποσοστώσεις βιοκαυσίμων, για τη διετία 2015-2016, θα ανακοινώσει ως την 1η Ιουνίου η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA). Με παλιότερη ανακοίνωσή της, στις 10 Απριλίου είχε γνωστοποιήσει ότι άμεσα θα ανακοινώσει νέα πρόταση για τις ποσοστώσεις του 2014, σύμφωνα με τις ανάγκες της βιομηχανίας βιοκαυσίμων και των καταναλωτών.

Αυτό γίνεται στο πλαίσιο ενός προσωρινού διακανονισμού δικαστικής αγωγής, που είχε καταθέσει η Αμερικανική Ένωση Καυσίμων & Πετροχημικών (AFPM) και το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (ΑPI).

Σύμφωνα με το CSPnet, η AFPM είχε αρχικά γνωστοποιήσει την πρόθεσή της, να μηνύσει την EPA για τη μη έκδοση των ποσοστώσεων για το έτος 2015, την 1η Δεκεμβρίου του 2014. Πέντε ημέρες νωρίτερα, η EPA είχε ανακοινώσει, ότι δεν θα εκδώσει τις ποσοστώσεις του 2014 μέχρι το τέλος του έτους και για περισσότερο από ένα χρόνο μετά την χρονική στιγμή, που όφειλε να το κάνει.

«Αν και είμαστε ικανοποιημένοι, που ήμασταν σε θέση, να διαπραγματευτούμε μία προθεσμία, την οποία απαιτεί η EPA για την έκδοση των ληξιπρόθεσμων, η εφαρμογή της απόφασης παραμένει το ζητούμενο», τόνισε ο Γενικός Σύμβουλος της AFPM, Rich Moskowitz. Και προσέθεσε ότι, «μία αποτυχία της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος, να συμμορφωθεί με τις εκ του νόμου προθεσμίες, τραυματίζει τη λειτουργία των διυλιστηρίων και επιδεινώνει τα προβλήματα που σχετίζονται με αυτήν την παράλογη εντολή της κυβέρνησης».

Οι δύο επαγγελματικές ενώσεις υποστήριξαν ότι οι εντολές του 2007, για σταθερή αύξηση των ποσών της αιθανόλης στην προμήθεια καυσίμων κίνησης των ΗΠΑ, με την ενεργειακή ανεξαρτησία και τους εν ισχύ νόμους ασφάλειας, έχουν γίνει ανεφάρμοστες, καθώς η ζήτηση από τις ΗΠΑ, η οποία είχε αρχίσει να αυξάνεται, άρχισε να πέφτει αμέσως μετά τη θέσπιση του εν λόγω νόμου.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η συμφωνία βοηθά να φέρετε το θέμα και πάλι στο προσκήνιο, αλλά η μόνη μακροπρόθεσμη λύση, για το Κογκρέσο, είναι να καταργήσει το πρόγραμμα και να αφήσει τους ίδιους τους καταναλωτές και όχι την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, να επιλέξετε το καλύτερο καύσιμο, με το οποίο θα ανεφοδιάζει τα οχήματά του», δήλωσε από την πλευρά της η Γενική Σύμβουλος του API, Stacy Linden.

«Η αποτυχία να καταργηθεί το ανεφάρμοστο στην δομή του νόμου θα μπορούσε να θέσει τα εκατομμύρια των οδηγών σε κίνδυνο, όχι μόνο της αύξησης του κόστους των καυσίμων, αλλά και να οδηγήσει σε κατεστραμμένους κινητήρες, και δαπανηρές επισκευές», προειδοποίησε η Linden.

Πηγή: energypress

Category: Βιοκαύσιμα, Βιοντίζελ, Ειδήσεις

Comments are closed.

banner ad