Ο Δήμος Πέλλας σε πρόγραμμα παραγωγής βιοκαυσίμου- βιοντίζελ για τα σχολεία

16 Μαρτίου 2015

jpgΟ Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και τα σχολεία του Δήμου ξεκίνησε τη συνεργασία για την παραγωγή βιοκαύσιμου – βιοντίζελ από τηγανέλαια που συλλέγουν οι σχολικές μονάδες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.

Ο Δήμος Πέλλας παρέδωσε την πρώτη αποστολή 650 lt τηγανέλαιου, στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στο οποίο θα γίνει η μετατροπή του σε βιοκαύσιμο. Αξίζει να σημειωθεί πως στα σχολεία θα αποδίδεται το 51% του παραγόμενου βιοκαύσιμου από την συνολική ποσότητα τηγανέλαιου που συλλέγεται.

Τα σχολεία που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα είναι το 4ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών, το 3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών, το Δημοτικό σχολείο Αραβησσού και το 4ο Δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών.

Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου- Περιβάλλοντος- Καθαριότητας του Δήμου Πέλλας Παντελής Σπυρίδης τόνισε την σπουδαιότητα αυτής της συνεργασίας προτρέποντας τα σχολεία να ενταχθούν στο πρόγραμμα, καθώς και μετά την απλούστευση της αρχικής διαδικασίας συλλογής, είναι πραγματικά πολύ μεγάλο το όφελος για τα σχολεία του Δήμου.

Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνούν με το Δήμο Πέλλας – Γραφείο Αθλητισμού κ Νέας Γενιάς στο τηλ 2382 3 50809.

Πηγή: Λόγος της Πέλλας

Category: Βιοκαύσιμα, Βιοντίζελ, Ειδήσεις

Comments are closed.

banner ad